© 2015 created by muziekcentrum logblock

KVK  50732420

Jaap Koning

Al op jonge leeftijd kon ik het niet laten op prullenbakken en pannen te slaan, te pas en vooral te onpas. Na het zien van Ravel's Bolero waar de drummer/slagwerker( in een plexiglas hokje) de belangrijke taak van levende metronoom had wist ik

het zeker, ik wilde trommelen. Trommelen werd al gauw

drummen en een drumstel werd al snel van het zuurverdiende vakantiegeld gekocht. Diverse bandjes volgden en toen kwam de beslissing om naar het conservatorium te gaan. 

Na het afstuderen aan de Pedagogische Akademie ben ik in

1992 afgestudeerd aan het conservatorium in Hilversum,

afdeling lichte muziek, hoofdvak drums, bijvak klassiek

trommelen en piano. Tevens heb ik daar een diploma bandcoaching gehaald. 

Tijdens en voor mijn studie speelde ik in diverse jazz en pop combo's en een artiestenbegeleidingsband waar ik o.a. met Marco Borsato, Rene Froger, Lee Towers, Andre Hazes werkte. Na mijn studie was ik te horen en te zien in verschillende musicals : Tsjechov, Josephine, A Chorus Line, La Cage aux Folles, Annie, The Sound of Motown, The Glory of Gospel, en was ik orkestleider in The Young Messiah. Verder speelde ik in theatertours met Vera Mann, Simone Kleinsma, en toerde met Lenette van Dongen en Willeke Alberti. Daarnaast speelde ik in de internationale big band The Glenn Miller Memorial Orchestra en speelde ik bij het Babette Verhoeff ensemble waarmee een Braziliaanse cd werd opgenomen. 

Inmiddels heb ik meer dan 25 jaar (drum)les ervaring. Na jarenlang een praktijk te hebben gehad in Edam/Volendam en na 8 jaar les ervaring op het Muziekpakhuis in Amsterdam heb ik een paar jaar als muziekvakleerkracht gewerkt aan een basisschool in Amsterdam. Ik gaf daar les aan alle groepen en organiseerde daar onder andere maandvieringen waar leerlingen zich konden presenteren. Momenteel speel ik in onder andere'Synchronicity' een Police tributeband en werk ik als freelance musicus.

In 2008 opende ik DrumSchool LogBlock. In 2014 ging ik het avontuur aan, verhuisde ik mijn praktijk en werd MuziekCentrum LogBlock geboren vanuit DrumSchool LogBlock. 

Ik geef les op maandag, dinsdag, woensdag, donderdag en zaterdag.

Ik zie jullie graag bij DrumSchool LogBlock!