Henning Luther

 

Van jongs af aan ben ik  bezig met muziek en drummen.

Ik begon met klassiek trommelen op de „potten en de pannen“ in de keuken en daarna op de „echte“ trommels. Vanaf mijn zevende volgde ik slagwerk lessen.

Samen met vrienden in bands en jeugdorkesten, maar ook door naar goede muziek te luisteren, verdiepte ik mij meer en meer in het drummen. Vaak was ik als  klein jongetje  tijdens  concertbezoeken gefascineerd door de drummers. Hoe zij met hun beat een hele band en uiteraard ook het  publiek in de zaal  een „drive“ wisten te geven vond ik geweldig. Of hoe zij hun klank-kleurpaletten inzetten om de liedjes een verrassende verandering te geven.

Dit soort gevoelens  lieten mij  niet meer los.

Naar mijn schooltijd stuudeerde ik eerst in Weimar (Duitsand) later in Amsterdam (Conservatorium van Amsterdam) drums.

Ik werk nu ongeveer 20 jaar als professioneel muzikant in het binnen en buitenland.

Tijdenes het les geven vind ik het belangrijk,  om samen met de leerlingen het plezier aan het muziek maken te ontdekken, te behouden en verder te ontwikkelen. 

Daar horen natuurlijk ook goede tips en trucks bij, die helpen om je eigen manier en smaak achter het drumstel te vinden en je zo goed mogelijk ook technisch op goede „voeten“ te zetten.

Elke Leerling neemt automatisch zijn eigen karakter en zijn ideeën mee naar de les. In mijn ogen  maakt het niet uit of jong of oud bent, beginner of gevorderd bent, van heavy metal houdt of van klassiek. Dit maakt het lesgeven juist leuk!  Iedereen is verschillend, maar juist het drummen en het samen muziek maken is een van de meest directe manieren om je zonder woorden uit te drukken. Muziek maken is een universele taal!

Ik kijk ik uit naar jullie drumverhaal!

 

Keep on swinging !

Tot snel bij Drumschool Logblock.